Biodanza Breda
Biodanza Breda

20.11.2021 Biocentrisch Principe en Vitaal Onbewuste

Biodanza opleiding- Antwerpen

“Het zijn van een Biodanza docent geeft ons de mogelijkheid om in elke les het paradijs te scheppen en daarin te vertoeven. Wat een betoverend werk! Biodanza docenten hebben de missie om een beetje meer liefde, schoonheid en vreugde in deze wereld te brengen". Rolando Toro

 

Tweede Module:  Het Biocentrisch Principe en Vitaal Onbewuste

Het weekend wordt gegeven door Annette Heynderickx

We dansen het Biocentrische Principe. Het Biocentrisch principe is een nieuw paradigma, een nieuwe referentie voor ons leven ontwikkelde door Professor Rolando Toro, hij deed er meer dan veertig jaar onderzoek naar.

 

Het Biocentrische Principe wordt een leidraad in ons leven. Iets wat we progressief kunnen ontwikkelen, het biedt hulp als we problemen hebben, en wanneer we om ons dan af kunnen vragen …wat is er het belangrijkste?

 

We gaan een pad van eenwording één met dat wat we voelen, en leren daarmee te leven. In Biodanza kunnen we in contact zijn met wat ik voel, met mijn emoties, en leren erop te vertrouwen. Soms voelen we, maar vertrouwen we er niet op!

 

Dus het is ons pad in Biodanza om te leren voelen, te vertrouwen en daar verantwoording voor nemen.

 

Volgens het Biocentrische principe is het leven zelf de organiserende structuur in ons, en de organiserende structuur die het universum schiep.

We zijn een expressie van het leven, we zijn één van de mooiere expressies van leven. Rolando zei: “liefde en bewustheid zijn karakteristiek voor de mens, het zijn de hoogste expressies van de intelligentie van leven”.

 

En wij als mens, één van de expressies van leven zijnde hebben we binnen in ons het Biocentrische principe; we zijn het Biocentrische principe.

 

Het vitaal onbewuste is het cellulaire bewustzijn. In onze cellen ligt de kwaliteit van leven en zich uit door innerlijke sensaties van welzijn of andersom van het zich juist niet lekker voelen. Met andere woorden het vitaal Onbewuste is de graadmeter van onze gezondheid.

 

In zekere zin zijn het Biocentrische principe en het Vitaal Onbewuste diep met elkaar verbonden.  

Het weekend is open voor belangstellenden. 

Meebrengen: dekentje, potluck (voor het gezamenlijk buffet zowel zaterdag als zondag) schrijfgerief.

Zorg dat je een half uur of uiterlijk een kwartier voor aanvang aanwezig bent. Houdt er rekening mee dat je een parkeerplaats soms in de buurt moet zien te vinden.

     

 BEROEPSPERSPECTIEF!

Biodanza is op vele terreinen toepasbaar, meer specifiek daar waar het gaat om mens en relaties; in de pedagogie, therapeutische en medische werkgebieden of de communicatie en/of het organisatie -advies werk.

De opleiding biedt je een enorme spurt in zelfontwikkeling. Het wekt je sensitiviteit in gebaar, gedrag expressie en beweging. Zij stimuleert een maximum aan potentieel in je leven.

Wat is Biodanza?

Biodanza is het leven dansen of naar de Franse Filosoof Garaudy: “Leven is dansen”. 

Het is de grootste kunst op aarde: de Ars magna, wat betekent 'het grote werk'. Het is leren het Leven te leven. Helaas hebben we dit nooit geleerd! Biodanza biedt kansen om terug met deze sleutel in contact te komen op een simpele liefdevolle manier. Bijzonder is dat Biodanza werkt met gezondheid in een transcendente dimensie van constante respect voor het leven.

Biodanza is een revolutionair pad van ontwikkeling door expressie te geven aan alle mogelijkheden die je in je draagt, opnieuw verliefd worden; zijn wie je in wezen bent. Het is een proces van vivenciele ontwikkeling dat alle aspecten van het menselijk wezen omvat; vitaliteit, seksualiteit, creativiteit, affectiviteit en transcendentie omdat deze processen van ontwikkeling elkaar beïnvloeden en versterken.

 

Inschrijven (Start)Datum: 20.11.2021
Vervolgdata: 21 november 2021
Locatie: t' werkhuys - in het Muzieklokaal
Straat: Zegelstraat 13, 2140
Plaats: Antwerpen
Tijd: 10:00 - !8:00 uur
Prijs: € 150 euro
Inschrijfformulier Biodanza lessen/opleiding
Agenda Biodanza lessen/opleiding
Heb je een vraag? Bel ons!
Biodanza School Antwerpen - Annette Heynderickx

Ik ben na vele jaren werkzaam te zijn als Biodanza docent alleen maar enthousiaster geworden, overtuigd van de kostbare parel in ons, die te ontdekken valt. De mogelijkheden die het unieke en visionaire werk van Systeem Biodanza hierin biedt.

Annette Heynderickx

Biodanza in Breda


06-40583378
info AT biodanzabreda DOT nl