Biodanza Breda
Biodanza Breda

05.11.2020 Proeflessen en doorgaande wekelijkse groep Breda

Waarom houden we ervan om met elkaar te dansen?


Dansen is niet alleen leuk, maar heeft ons misschien ook geholpen om als soort te overleven. 

Evolutionair antropoloog Bronwyn Tarr van de Universiteit van Oxford legt uit dat als we met anderen dansen, we beloond worden met feel-good endorfine.  Endorfine verandert de manier waarop we onszelf voelen en gewaarworden, het verandert ook de manier waarop we naar mensen om ons heen kijken.

Waar het in Biodanza overgaat is om die natuurlijke vreugde weer te voelen. De adem van het leven, de bries, de schatterlach, de nabijheid van de ander. Het gaat over de ander ontmoeten, in vrijheid en op dat moment je te verbinden en in de ogen (durven te) kijken. 

Of misschien ontmoet je de persoon binnen in jezelf, diegene die je mogelijk nog niet zo goed kent. Waarmee je te weinig gedanst hebt of plezier mee gemaakt. Misschien neem je die in de armen, en wekt je het leven, meer leven binnenin.  

Hoe dan ook, je leert de essentie van non- verbale communicatie. Te spreken met je lichaam. Je lichaam als belangrijkste instrument waardoor heen jij, in je eigenste toonaarden, mag klinken. 

Dit en meer zijn de manieren waarop we onszelf in Biodanza in de dans kunnen ontwikkelen en tonen, alleen in een individuele dans, of in dialoog, afgestemd met de ander(en). 

 

We houden je op de hoogte mocht er eerder een versoepeling komen van de richtlijnen. 

Zorg goed voor jezelf en blijfsterk en gezond, Annette en Frank

Expressie geven aan je emoties door dans en muziek.

Aan dat wat er in je leeft.

 

Dans verenigt lichaam, geest en ziel. 

Biodanza nodigt uit het leven te dansen. Ongetwijfeld zijn er dan tal van overpeinzingen: "Hoezo dansen? Hoe kan ik bewustzijn en vrijheid ervaren in mijn lichaam? Wat is de taal die ik verbaal of non- verbale communiceer? Hoe reageert mijn omgeving daarop, onbewust ook al zwijg ik, dan nog altijd spreekt mijn lichaam een taal. Vaak is de taal die gesproken wordt, cultureel bepaalt en of komt ze uit de opvoeding." 

 

Het zijn terechte mijmeringen want hoe communiceer ik mijn eigen unieke taal, mijn verlangens en dromen puur en op ongecompliceerde wijze? Hoe dans ik mijn eigen dans in het leven, en superbelangrijk... wat is het belang van de ander in dat proces?

 

Wekelijks met veel plezier, ontspanning en aandacht oefenen om de nodige sensitiviteit in taal en gebaar te ontwikkelen is ons pad. In feite een beweging van vreugde, aandacht en liefde. 

 

Biodanza is een beleving, een inspirerende weg van zelfontplooiing waarmee je zondermeer de kwaliteit van leven verhoogt. De effecten laten zich snel zien. Het leven dansen is leven, liefhebben in al zijn facetten, ís mee bewegen, loslaten, durven een beetje risico te nemen, ís veranderen, ís dankbaarheid en de vreugde zelf.

 

Dansen in groep geeft bovendien een veilige bedding om te oefenen. Dansen is lol, is sexy, is tederheid in een notendop. Zeg maar...het is een manier van zijn!

 

Spreekt dit je aan, heb je er zin in? Kom en neem 4 proeflessen. Je leeftijd is van geen belang. Er dansen mannen en vrouwen in de groep in de leeftijdscategorie van 24 tot 80 jaar! 

 

Biodanza is voor mensen die graag dansen en meer uit het leven willen halen, geïnteresseerd zijn in verinnerlijking en groei. Voor hen die een diepe(re) verbinding met zichzelf willen. En zich op harmonieuze wijze willen ontwikkelen in volgende levensgebieden; vitaliteit, seksualiteit, creativiteit, affectiviteit en transcendentie.

 

Wat zijn de effecten?
Bij de mensen die op regelmatige basis deelnemen in een wekelijkse groep wordt geconstateerd dat er een grotere capaciteit en vrijheid tot communicatie (verbaal en non-verbaal) en expressievaardigheid is. Dat het zelfvertrouwen toeneemt en dat ze meer plezier in hun leven ervaren.

 

Hoe ziet zo'n avond eruit, wat kan ik verwachten?
Het is een geleidde dans, alle oefeningen en dansen worden rustig stap voor stap opgebouwd. We dansen op gevarieerde muziek, waarbij het niet gaat over ‘mooi, goed of interessant’. Het gaat over genieten van de beweging in jezelf. Het loslaten wat je al weet (met je hoofd) maar nooit geleefd hebt. Je laten raken door de aanwezigheid van de ander, de beleving door de combinatie van beweging en muziek. Je wordt nieuwe, meer oorspronkelijke gebieden binnenin jezelf gewaar. Dit gegeven sterkt je identiteit, op de werkvloer, in relatie(s) en in het leven van alle dag.

 

Kosten
•    om ‘wekelijks te dansen betaalt je het hele seizoen vooruit.   (12 weken)
•    Proefabonnement als kennismakingsaanbod voor 4 achtereenvolgende weken 50 of 100 euro voor 8 weken. 
Heb je zin om daarna door te gaan? Dan koop je een kaart voor een bedrag van €15 x voor het resterend aantal weken.


•    Losse les: €18 te betalen aan de zaal (enkel voor mensen met ruime Biodanza ervaring)

Voor de betaling: Maak het bedrag over op NL59ABNA0233565604 t.n.v. A. Heynderickx “Biodanza wekelijks Breda”.
 

INSCHRIJVEN VOOR EEN REEKS VAN 12 KEER IS NOODZAKELIJK OM EEN CONTINUITEIT VAN DE GROEP TE WAARBORGEN EN HANDHAVEN.


** Wil je je wel graag dansen maar is het niet mogelijk om elke week te komen, bijv. door onregelmatig werk, reis, lange onderbreking of i.v.m. kinderen? Bespreek dit even. Het kan per uitzondering wel.
Aarzel niet om even contact op te nemen, af te stemmen of meer informatie. Ik ben in de ochtend meestal telefonisch bereikbaar. Annette: 0640583378

 

Dit volgende artikel is uit een brief die Einstein aan zijn dochter Lieserl schreef.

 

Elk individu draagt een kleine maar krachtige generator van liefde in zich, waarvan de energie wacht om vrij te komen

Laten we een liefdesbom maken!

Er vandaag mee beginnen!

" Heb je ooit geweten dat er iets waar is en dat je daarnaar geleefd hebt, ongeacht wat anderen denken en geloven? Ik heb altijd geweten dat LIEFDE de enige echte regerende kracht is, de bron van alles wat er is en de formule voor succes.
Als we in plaats van E = mc2 accepteren dat de energie om de wereld te helen verkregen kan worden door liefde vermenigvuldigd met de snelheid van het licht in het kwadraat, dan komen we tot de conclusie dat liefde de krachtigste kracht is die er is, omdat het geen grenzen heeft".


Hij vroeg zich af of de mensheid ooit een Liefdesbom zal maken: "Misschien zijn we nog niet klaar om een liefdesbom te maken, een apparaat dat krachtig genoeg is om de haat, het egoïsme en de hebzucht die de planeet verwoest. Echter, elk individu draagt in zich een kleine maar krachtige generator van liefde in zich, waarvan de energie wacht om vrij te komen".


We hebben een Liefdesbom gemaakt die je gedachten in een nano-seconde zal veranderen in vrede, liefde, bewustzijn, vertrouwen, integriteit, neutraliteit, eenheid en mindfulness - dat klopt, onze liefdesbom wordt PLATINA genoemd.
Neem alstublieft de tijd om de brief van deze briljante wetenschapper te lezen en te delen - Einstein wist precies wie en wat God is.

 

Dans verenigt het lichaam, geest en ziel. Geeft de ideale setting om in actie te treden, te dansen en van in verbinding te zijn met deze energie. 

Inschrijven (Start)Datum: 05.11.2020
Vervolgdata:
Locatie: Yogasite
Straat: Dr Struykenstraat 165
Plaats: Breda
Tijd: 20:00 - 21.30 uur
Prijs:
Inschrijfformulier Biodanza lessen/opleiding
Agenda Biodanza lessen/opleiding
Heb je een vraag? Bel ons!
Biodanza School Antwerpen - Annette Heynderickx

Ik ben na vele jaren werkzaam te zijn als Biodanza docent alleen maar enthousiaster geworden, overtuigd van de kostbare parel in ons, die te ontdekken valt. De mogelijkheden die het unieke en visionaire werk van Systeem Biodanza hierin biedt.

Annette Heynderickx

Biodanza in Breda


06-40583378
info AT biodanzabreda DOT nl