Biodanza Breda
Biodanza Breda

Rolando Toro de grondlegger van Biodanza

 

 

Sinds de introductie in Nederland in 2000, verovert Biodanza op hartstochtelijke wijze ons land. Biodanza is een systeem voor menselijke groei dat in de jaren zestig gecreëerd is door Rolando Toro Araneda uit Zuid Amerika.

 

Rolando Toro Araneda is de grondlegger en schepper van Biodanza wat nu wordt gepraktiseerd door heel Europa, Zuid en Noord Amerika, Zuid Afrika en delen van Azië. Hij is genomineerd voor de Nobelprijs van de Vrede voor zijn werk met Biodanza over de afgelopen veertig jaar.

 

Rolando Toro Areneda is geboren in Concepcion, Chili 19e april 1924, hij heeft vele wegen en carrières gevolgd waaronder onderwijzer, medicus, psychiater, medisch research, poëet, artiest, verzamelaar van Afrikaanse kunst en antropoloog. Alles heeft op verschillende manieren bijgedragen tot de ontwikkeling van Biodanza – zijn levenswerk.

 

Hij heeft vele academische posten bezet waaronder de stoel van expressieve Psychologie aan de katholieke universiteit van Santiago in Chili.

Hij publiceerde boeken over poëzie en psychotherapie en had tentoonstellingen van zijn schilderijen in Brazilië, Italië en Frankrijk. Hij heeft in verschillende landen geleefd waaronder Argentinië, Brazilië en Italië. In 1998 is hij teruggekeerd naar zijn geboorteland Chili.

 

Rolando Toro is op 85 jarige leeftijd overleden op 16 februari 2010 in Chili.

In zijn persoonlijke ervaring hebben zich verschillende krachten geopenbaard die hem tot de verwezenlijking van de  groep “kunst, wetenschap en liefde" inspireerde.

En  Biodanza een weg werd om te groeien om het heilige wonder van leven te delen samen met anderen. 

Rolando was niet zo zeer geinteresseerd in het feit of we introvert of extravert, man of vrouw, jong of oud of studies gedaan hadden maar wie we werkelijk zijn als mens. 

Dit gegeven interesseerde hem buitengewoon sterk, vooral op het laatst van zijn leven. 

Ik ben zo blij het geluk te hebben gehad om met hem te dansen.

 

Inschrijfformulier Biodanza lessen/opleiding
Agenda Biodanza lessen/opleiding
Heb je een vraag? Bel ons!
Biodanza School Antwerpen - Annette Heynderickx

Ik ben na vele jaren werkzaam te zijn als Biodanza docent alleen maar enthousiaster geworden, overtuigd van de kostbare parel in ons, die te ontdekken valt. De mogelijkheden die het unieke en visionaire werk van Systeem Biodanza hierin biedt.

Annette Heynderickx

Biodanza in Breda


06-40583378
info AT biodanzabreda DOT nl