Biodanza Breda
Biodanza Breda

Rolando Toro en Biodanza

 

Rolando Toro Araneda de grondlegger van Biodanza. 

 

Rolando Toro Araneda heeft de beschouwingen ontwikkeld die hem leidde in de jaren die volgde op de Tweede Wereldoorlog tot het creëren van Biodanza. In zijn persoonlijke ervaring hebben zich verschillende krachten geopenbaard die hem tot de verwezenlijking van deze groep “kunst, wetenschap en liefde" inspireerde.

 

Rolando voelde de mogelijkheid van puur contact met de levende werkelijkheid door beweging, gebaren en de uitdrukking van gevoelensMuziek is een universele taal. Mogelijk de enige die iedereen begrijpen kan in de wereld van de toren van Babel; dans was de ideale vorm om lichaam en ziel te integreren en geluk, tederheid en kracht kan communiceren aan alle deelnemers. Dat wilde hij met een groot aantal mensen delen." 

Rolando Toro stelde het initiatief voor om kleine groepen te vormen om te dansen, te zingen en te ontmoeten. En zo begon Biodanza als "een manier van leven met schoonheid."

 

Rolando publiceerde boeken met poëzie en over psychotherapie en had tentoonstellingen van zijn schilderijen in Brazilië, Italië en Frankrijk. Hij leefde in verschillende landen waaronder Argentinië, Brazilië en Italië. In 1998 is hij teruggekeerd naar zijn geboorteland Chili. 

Dit alles als achtergrond. Zo heeft dit alles op verschillende manieren bijgedragen tot de ontwikkeling van Biodanza - dat zijn levenswerk werd.

 

Zo werd Biodanza een weg om te groeien en om het heilige wonder van leven te delen, samen met anderen.

 

 

Inschrijfformulier Biodanza lessen/opleiding
Agenda Biodanza lessen/opleiding
Heb je een vraag? Bel ons!
Biodanza School Antwerpen - Annette Heynderickx

Ik ben na vele jaren werkzaam te zijn als Biodanza docent alleen maar enthousiaster geworden, overtuigd van de kostbare parel in ons, die te ontdekken valt. De mogelijkheden die het unieke en visionaire werk van Systeem Biodanza hierin biedt.

Annette Heynderickx

Biodanza in Breda


06-40583378
info AT biodanzabreda DOT nl