Biodanza Breda
Biodanza Breda

19.08.2024 De tocht van de Argonauten

Datum wordt nog bekend gemaakt

 

"De tocht der Argonauten" is een van de oudste Griekse mythen die vandaag de dag nog weerklinkt.

 

Deze Biodanza stage nodigt ons uit om de mythe van "Jason en de tocht der Argonauten" opnieuw te beleven. De mythe verteld over een groep dappere jongelui die aan boord gaan van het schip Argus om een avontuurlijke tocht te ondernemen, een van hen is ook ORFEO, om op zoek te gaan naar het Gulden Vlies, het heilige object waarvan verovering geluk zou brengen.

 

Rolando Toro, stelt een nieuwe, originele interpretatie van deze mythe voor: de zoektocht naar het Gulden Vlies, het vertegenwoordigt de zoektocht naar onze diepste “drive”, ons instinct en naar het oorspronkelijke mysterie van het leven (Cosmic harmony). Hij legt uit dat "het Gulden Vlies", (het sacrale object) geluk brengt en onze capaciteit beduidend versterkt om een diepe verbinding met het leven aan te gaan 

 

Deze workshop is een uitnodiging om een diepere verbintenis met het leven aan te gaan aangemoedigd door de bijzondere kracht van de natuur dat ons brengt bij een intense verbintenis met het leven.

 

Het programma neemt ons mee op een progressieve manier in de beleving, door de vivencias die het meest corresponderen met Rolando s symboliek en interpretatie van deze mythe, om dit thema te verder te verdiepen, op 3 niveaus. 

 

De mythen zijn een beeld, een personificatie van de elementen, die wij allen in ons dragen. Voor Jung is het ook de uitdrukking van het collectief onbewuste dat ons terugstuurt naar het geheugen van de mensheid.

Het belichamen van en het uitdrukking geven aan deze mythe door middel van beweging, contact en ontmoetingen in de groep, helpt om onze menselijke complexiteit beter te bevatten en te transformeren. Niet alleen door verstandelijke wilskracht, maar bovenal door onze affectieve en lichamelijke intelligentie te stimuleren.

Inschrijfformulier Biodanza lessen/opleiding
Agenda Biodanza lessen/opleiding
Heb je een vraag? Bel ons!
Biodanza School Antwerpen - Annette Heynderickx

Ik ben na vele jaren werkzaam te zijn als Biodanza docent alleen maar enthousiaster geworden, overtuigd van de kostbare parel in ons, die te ontdekken valt. De mogelijkheden die het unieke en visionaire werk van Systeem Biodanza hierin biedt.

Annette Heynderickx

Biodanza in Breda


06-40583378
info AT biodanzabreda DOT nl